Foto

Onderhoud verbeteren met een Digital Twin

In mijn blog over de digitale transitie heb ik onder andere beschreven dat digitalisering geen doel, maar een middel is om te verbeteren. De vraag die in deze blog in de lucht hangt is: wat is de eenvoudigste verbeterstap voor mij?

Enerzijds hangt dat af van de situatie waar jij je nu bevindt op het vlak van digitalisering. Anderzijds vraagt het kunnen zetten van een verbeterstap ook een visie op de toekomst van de industrie. Het hebben van een strategische visie op de digitale mogelijkheden in de industrie helpt om de stappen richting te geven. En hoe sprekender en tastbaarder de visie is vormgegeven hoe eenvoudiger het is om de dialoog aan te gaan met de medewerkers op de werkvloer.

Om de mogelijkheden van een Digital Twin te visualiseren hebben we samen met ATOS en SAP bij Vebo een mooie video over opgenomen. In deze video komt onder andere naar voren hoe sensoren, storingen en onderhoud benaderd kunnen worden.

Als je wil sparren over wat de mogelijkheden zijn voor het verbeteren van jouw onderhoud met behulp van digitale hulpmiddelen, neem dan gerust contact op.

Maar vergeet in de tussentijd vooral niet om te genieten van de mooie video van Atos en SAP over “A journey towards the digital enterprise”.

Visie op de voordelen van een digital twin voor onderhoud van machines


Publicatie: 28 maart 2022

Auteur: Jan Visser

Icoon Icoon

Over welk onderwerp wilt u een blog lezen?

Bekijk ook onze andere blog berichten

Visser Industrial - Copyright @ 2024

Design & development door Pixel Creation